Een perfecte bekroning!

Steen Vastgoed is afgelopen weekend in de prijzen gevallen op de 26e editie van de Gouden Baksteen, een jaarlijks evenement van de Bouwunie. En daar zijn we uiteraard erg gelukkig mee. Steen Vastgoed staat voor maatwerk in projectontwikkeling en wil daarbij als erkende energiebewuste aannemer sinds 2015 een voorloper zijn in duurzaam en energiezuinig bouwen.

Vanuit onze bedrijfsfilosofie zetten we ons in voor een betere toekomst voor de planeet. Dat vertaalt zich in concrete engagementen – te vinden op onze website. Bovendien houden we op onze website een bomenteller bij zodat transparant gevolgd kan worden hoe we die engagementen uitvoeren in de praktijk.

Zo realiseren we momenteel een inbreidingsproject met 18 woningen in het centrum van Kalmthout. Hierdoor wordt er geen bijkomende vrije ruimte buiten de bestaande kern ingenomen. De invulling van het project is bovendien uniek in de omgeving. De woningen krijgen een E-peil lager dan 10 en we houden rekening met nieuwe mobiliteitsvormen door de inzet van deelwagens. De waterhuishouding wordt eveneens slim aangepakt met grachten, een wadi, regenputten en infiltratiekratten. Op die manier veroorzaakt dit woonproject geen bijkomende druk op het watersysteem van de straat.

Ook in onze andere projecten gaan we op dit elan voort: we bouwen strenger dan de opgelegde energienormen, we voorzien warmtepompen, driedubbele beglazing, extra zonnepanelen,… We werken bovendien met de nieuwste technieken op vlak van energie (o.a. geothermie), een goede waterhuishouding, thuisbatterijen en nestbakstenen voor vogels.

We hebben niet alleen in de uitgevoerde projecten, maar ook in onze bedrijfsvoering heel wat aandacht voor alle aspecten van duurzaamheid. Onze werknemers werken zoveel mogelijk digitaal, onze nieuwe bedrijfswagens zijn elektrisch, en we bieden biologische maaltijden aan in ons nieuwe future proof kantoor met warmtepomp, zonnepanelen en regenwaterrecuperatie. En dat duurzame engagement zetten we de volgende jaren graag voort!