Waarom nieuwbouw meer oplevert dan renovatie.

Nieuwbouw of renovatie, bouwen of verbouwen: een knoop die heel veel mensen vroeg of laat moeten doorhakken. Beiden hebben zeer uitgesproken voor- en nadelen en er spelen heel wat factoren mee waar u rekening mee moet houden. Hoe zwaar ze doorwegen op uw beslissing is voor iedereen anders, maar in geen geval mag u ze onderschatten.

Hoe lang duurt een nieuwbouwproject?

Kiest u ervoor om een bestaande woning onder handen te gaan nemen, dan is een van de grootste voordelen het feit dat u er meestal meteen kan intrekken. U kan de renovatie stap voor stap plannen naar eigen believen en zo de kosten spreiden over meerdere jaren.

Gaat u voor nieuwbouw? Dan duurt het meestal enige tijd vooraleer u in uw nieuwe woning kan, maar uw woning is 100% af en u zal nooit het gevoel hebben dat u op een bouwwerf leeft.

Hoe lang de werken aan uw nieuwbouwwoning zullen duren hoeft u niet machteloos af te wachten. De begin- en einddatum van de werken worden standaard opgenomen in het contract met de aannemer.

Hoeveel zal een nieuwbouwwoning kosten in vergelijking met een bestaande woning?

In tegenstelling tot een renovatieproject is de kans klein dat u bij het aanschaffen van een nieuwbouw verrast zal worden door onverwachte kosten. Aan elk nieuwbouwproject hangt een vast prijskaartje waar we niet zomaar van afwijken. Kiest u ervoor om te gaan verbouwen, reken er dan op dat heel weinig vakmensen u een ‘vaste’ offerte zullen voorschotelen. Het is niet uitzonderlijk dat er onvoorziene omstandigheden optreden waar kosten mee gepaard gaan.

Heel vaak denkt men, vooral jonge gezinnen, dat nieuwbouw financieel niet haalbaar is. Het is tegenwoordig echter schering en inslag dat oude woningen in zo’n slechte staat zijn dat ze worden aangeboden voor de prijs van een bouwgrond. De kost om zo’n pand af te breken wordt vervolgens bijzonder snel tenietgedaan door de financiële troeven van nieuwbouw: het aanzienlijk lagere energieverbruik en de gereduceerde onderhoudskosten.

Nieuwbouw of renovatie, het uiteindelijke kostenplaatje komt vaak op ongeveer dezelfde prijs neer. De initiële investeringskost zal hoger liggen bij nieuwbouw, maar weet wel dat u er na een nieuwbouwproject een kwalitatiever eindproduct aan overhoudt, wat van enorm belang is voor de herverkoopwaarde van de woning.

Bent u zelf handig in de bouw en heeft u er de tijd voor, dan kan u met renovatiewerken uiteraard heel veel besparen door bepaalde werken zelf uit te voeren.

Samengevat:

Nieuwbouw:

Bestaande woning renoveren:

Hof den Dam in Brecht

Heel vaak spelen we voor onze nieuwbouwprojecten dezelfde troeven uit als het op afwerking aankomt. In een prachtig parkdomein in Brecht worden momenteel vier nieuwbouw appartementsgebouwen opgetrokken. Waarvan Steen Vastgoed er twee zal bouwen.

Stuk voor stuk gaat het om luxueuze BEN-appartementen met ruime budgetten voor keuken en sanitair. Er wordt een condenserende gasketel met dubbele circulatiepomp voorzien, alsook performante akoestische isolatie voor een verbeterd geluidscomfort. De woning wordt geventileerd met een C+ Evo ventilatiesysteem van Renson en bevat Schüco ramen met dubbel glas. Tenslotte is er ook nog een ondergrondse garage aanwezig met bergingen en fietsenstalling. Verlichting wordt ook volledig voorzien, de materialen hiervoor zijn door de klant zelf te kiezen.

Voor alle info over het project en de beschikbaarheid kan je terecht op de pagina van Hof den Dam – Blok 2.