Aankoop​overeenkomst ondertekend! Wat nu?

Allereerst hef je het glas met vrienden en/of familie. De officiële aankoop van het pand of de woning van je dromen mag dan ook gevierd worden!

En nu ?!

In een volgende fase zal u een collega van de klantenbegeleiding toegewezen krijgen. Er dienen dan ook verschillende keuzes gemaakt en plannen uitgewerkt te worden. Denk hierbij aan plaatsing keuken en badkamer, keuze van vloeren en binnendeuren, opstellen elektriciteitsplan, enz. Onze collega zal jou begeleiden doorheen het hele traject aan de hand van verschillende overlegmomenten waarin de woning wordt ingericht naar jouw noden en wensen. Je kan op de steun van Steen Vastgoed rekenen tot het einde van de rit, totdat jij jouw stempel op de woning hebt gedrukt.

Naarmate de werken vorderen worden de constructies (in schijven) aan jou gefactureerd. Tijdens de werken is er de mogelijkheid om samen met de klantenbegeleider, na afspraak, ter plaatse te gaan om de bouw van je droomwoning of investering op te volgen.

De oplevering

Wanneer alle werken van de (onder)aannemers zijn afgerond vindt de ‘voorlopige oplevering’ plaats. Ook de architect zal een oplevering opstellen waarin bevestigd wordt dat de woning gebouwd werd zoals voorzien op de goedgekeurde plannen. Na dit officiële moment overhandigen we de sleutels en het opleveringsrapport. U kan de woning nu betrekken en verder inrichten naar eigen smaak.

De voorlopige oplevering heeft ook nog een andere betekenis; het is namelijk de start van de periode van één jaar waarin de aannemer de kans krijgt om alle openstaande punten, recht te zetten. Nadien volgt dan de definitieve oplevering waarbij de koper de werken aanvaardt.

De datum van de afgesproken ‘voorlopige oplevering’ is tevens de deadline voor betaling van de laatste schijf van de werken.

Vereniging van Mede-Eigenaars: VME

Zodra een gebouw meer dan één eigenaar heeft wordt er een Vereniging van Mede-Eigenaars opgericht. Deze VME treedt in werking vanaf de eerste oplevering van een privatief kavel in het appartementencomplex.

Als bouwheer initieert Steen Vastgoed altijd een bewonersvergadering waar u kennis kan maken met alle mede-eigenaars en waar de volledige interne organisatie wordt besproken.

Steen Vastgoed tracht elke klant zo goed als mogelijk te begeleiden, zodat de periode na het ondertekenen van de aankoopovereenkomst één zonder zorgen is.